Дослідники з Університету Макмастера в Канаді представили результати свого дослідження, красномовно свідчать про те, що вживання молока продовжує людині життя. Як уточнюється в прес-релізі MedicalXpress, захист від передчасної смерті молоко дає завдяки своїй здатності зменшувати ризик серцево-судинних захворювань.
«Вживання трьох молочних продуктів в день знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також захищає від передчасної смерті», – постулювали співробітники Університету Макмастера.
На користь їх думки говорять дані, отримані в ході дев’ятирічних спостережень за понад 136 тисячами осіб у віці від 35 до 70 років. Ці добровольці були умовно поділені на групи в залежності від кількості молочних продуктів, що вживаються щодня. За період спостережень сталося понад 6 тисяч смертей і були зафіксовані понад 8 тисяч випадків захворювань серцево-судинної системи.
«Учасники, які вживали найбільше молочних продуктів (в середньому 3,2 порції), зменшували ризик смерті від захворювань судин і серця в середньому на 2,2% в порівнянні з людьми, що не вживали молочну продукцію», – встановили в результаті фахівці.
Відзначимо, що одна порція молочних продуктів в даному випадку відповідає склянці молока або йогурту вагою 244 грами, 15 грамам сиру або 5 грамів вершкового масла.
Наукові експерти висловилися про те, що користь молока в плані довголіття може бути обумовлена наявністю специфічних амінокислот, а також ненасичених жирів, вітамінів К1 і К2, кальцію, магнію, калію, що поліпшують стан органів серцево-судинної системи.